Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Souvenirland
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Plosca ceramica traditionala Maramures
28 lei
Brand
001
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Obiectul avand o inaltime de aprox 11 cm este confectionat din ceramica traditionala romaneasca. Obiectul este lucrat pe roata olarului si apoi modelat manual. Stilul obiectului este specific zonei Maramuresului; culoarea este brun-roscat fiind decorat in relief cu struguri stilizati si are un aspect lucios - patinat. Se poate utiliza atat pentru decor cat si in viata de zi cu zi, pentru depozitare de lichide. Poate constitui un CADOU original, de bun gust fiind 100% HANDMADE, produs dupa o tehnologie originala.

NOTA Imaginile sunt doar ilustrative; produsele fiind unicate pot sa prezinte diferente de model sau de culoare fata de imaginile prezentate.

Despre ceramica traditionala dacica - tehnologie, pe scurt

In functie de modul in care este arsa, ceramica poate capata culoare neagra sau rosie. Pentru a se obtine aceasta, obiectul crud este supus unei arderi incomplete (ardere inoxidanta), prin inabusirea cuptorului intr-un anumit moment. Astfel, vasele se ard in gropi de forma unui trunchi de con cu varful in sus, adanci de pana la 1,5 m. Alaturi se sapa o groapa care comunica cu prima printr-un canal mic si in care se face focul. Vasele se pun in prima groapa. Cand acestea sunt patrunse de foc si capata o culoare rosie, se acopera cu un strat gros de lut umed, cu care se astupa si canalul de legatura dintre gropi. Dupa aceasta produsul mai este supus unor tratamente termice auxiliare pentru a se obtine diferite efecte.
Din Gura in Gura